top of page

על הסדנה

העבודה בסדנה, לקורסי הדפסת תלת-מימד, מאורגנים בצורה  שתאפשר התאמה אישית בהתאם הלומד:

שלב מתחיל-משתמש המתחיל שאינו בקיא כיצד ליצור מודלים בתלת מימד באמצעות תוכנה לעיצוב והדפסה תלת מימד בהתאמה, ואשר כוונתו היא בעיקר להשיג הכרות בסיסית בתוכנה למודלים ותהליכי ההדפסה.

שלב ביניים-משתמש, משופשף במידת מה, אשר בדרך כלל מודע כיצד ליצור  מודלים תלת ממדיים וירטואליים ב-CAD באמצעות פקודות בסיסיות . יש ללומד רעיונות להדפסה תלת-ממדית ושכוונתו היא בעיקר ליצור דגמי CAD תלת-ממדיים למטרות הדפסה תלת-ממדית, להשתמש במודלים פיזיים מודפסים לצרכיו.

שלב מתקדם-משתמש מקצועי מודע כיצד ליצור מודלים תלת מממד וירטואליים ב-CAD באמצעות הפקודות מורכבות. בונה דגמי תלת-ממד מתקדמים, יודע את השלבים הבסיסיים של הדפסה תלת-ממדית ושכוונתו היא בעיקר ליצור דגמי CAD תלת-מימד באמצעות תוכנות מתקדמות למטרות הדפסה תלת-ממדית, כדי להשתמש במודלים פיזיים מודפסים תלת-מימד לצרכיו.

מספר השעות המוקצות לכל סוג קורס:

  • קורס למתחילים: 16 שעות

  • קורס ביניים:  16 שעות

  • מסלול מתקדם: 16 שעות

דרישה מוקדמת: ידע בסיסי בהפעלת מחשב וגלישה באינטרנט.

הידע איתו תצאו בסיום הסדנה

למתחילים- בקיצור

לפתור בעיות.

להעביר רעיון לסקיצה ראשונית (אין צורך לדעת לצייר)

לעבוד על תוכנת תלת ממד בסיסית

להכין להדפסה

להדפיס עם מדפסת תלת ממד על כול השלבים.

להיות גאים ולהשוויץ בתוצאות

המשימה והחזון

שיטות ותהליכי הלימוד בסדנה משתנות לפי הצורך וסוג השיעור. בנוסף למפגש הפרונטלי בסדנה, יש צורך להשלים את תהליך השיעור בבית או הכנה לקראת מפגש. בבית הלימוד יעשה בעזרת סרטוני ווידאו המותאמים לנושא הנלמד חלקם כהשלמה למפגש בסדנה וחלקם כהכנה למפגש עתידי, תהליך העוזר ללומד ליישר קו עם החומר הנלמד, להוסיף ביטחון  וזרימה בחומר. ושימוש באנימציות המאפשרות המחשה וויזואלית של הרעיון או התהליך הנלמד.

התרגילים בסדנה תמיד יהיו בחיבור בין התאוריה והמעשה, בין העיצוב על המחשב לבין המציאות המודפסת בחומר.

לאורך מהמפגשים יינתן דגש  על תהליך נכון בעבודה מרעיון לחומר. ויילמדו תהליכי העיצוב הנכון:

מרעיון לסקיצה וניתוח של האובייקט ברמת הפונקציונליות, העיצוב הצורני ועוד.

מסקיצה לאובייקט ווירטואלי על מסך המחשב, תוך הבנה של פירוק האובייקט לצורותיו הבסיסיות ותהליכי העבודה על התוכנה למימוש תהליך זה. הבנת מגבלות המדפסת והצרכים המיוחדים בעיצוב האובייקט תלוי סוג המדפסת ותהליך ההדפסה.

מאובייקט ווירטואלי לאובייקט מודפס. הבנה ועבודה עם מדפסת תלת ממד, מה אפשר להדפיס ומה לא. תהליכי ההכנה לפני הדפסה, תיאום מדפסת והפעלתה לצרכי האובייקט,

הכול מתחיל עם דגם תלת-ממד דיגיטלי של העיצוב. יש מאות תוכנות המאפשרות לנו לעצב ב- 3D. כמה חינמיים  ברמה גבוהה כמו  SketchUp, TinkerCad ו Fusion 360.

בסדנה למתחילים לומדים בעזרת תוכנת TinkerCad ומשם המתקדמים עוברים לתוכנת Fusion 360 שהיא תוכנה מקצועית חינמית נוחה לעבודה אם אפשרות הורדה לשנה וחידוש מידי שנה.

bottom of page